Pasta jajeczna – idealna do kanapek

Na śniadanie warto zjeść coś co doda nam energii na cały dzień dlatego też polecam pastę jajeczną któr nadaje się doskonale do kanapek, lub jako „sałatka”. Oczywiście podaję przepis na podstawową wersję jaką ja zazwyczaj robię. To od Was zależy jakie będą jej wariacje i odmiany.

jajo

Składniki:

-3 jajka

-1 – 2 łyżeczka musztardy

-mały pęczek szczypiorku

-sól

-pieprz

Jajka umyć i ugotować na twardo. Obrać i posiekać w drobną kostkę. Dodać musztardę (u mnie dijon) doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać świeżym szczypiorkiem.

Podawać jako pasta do kanapek np. z rzodkiewką czy też wędzonym łososiem.

 

 

2 Comment

  1. Asa says:

    Very good blog post. I absolutely love this website. Keep writing!

  2. Dominika says:

    Wspaniałe i pomocne przepisy!

Komentarze są zamknięte.